Tuesday, December 3, 2013

TRIP TO UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE

salam untuk semua ni, baru balik vacation uollss, dengan  family safa. nikmat nye percutian ngan family hanya allah swt yg mengetahui. yer memang seronok jalan ngan kawan2 tapiiiiiii kemanisan lebih kalau bercuti ngan family. hehehehhe.. safa bercuti ke SINGAPORE ngan family safa. kami stay kat hotel KSL jb. bilik memang tiptop! walaupon ade service yang agak kurengg * sesetengah pekerjanya, bukan semua k. *.breakfast kat hotel ni pun ok. siap ternampak artis lagi, heheh. ok2 berbalik kepada cerita tadi. kami bertolak dari shah alam pukol 1 sampai kat johor premium outlet lebih kurang pukoi 4.30 gtu la. harusss la cuci2 mata dlu. hehehhe


penghabisan duit sekejap. *bulan ni makan maggi*

lepas abes menyoping round 1 tu, kami dinner di banafee vilagge, sorry safa x ingat amek gambo, sebab duk bz ngan mukish. uhuhuh

next day, kami otw ke singapore, haruslah tempat pertama kami, Universal Studio Singapore. heheh




gambar wajib sebelum masuk uss. 



my family. cinta sampai syurga


excited terlebih.

baru perasan gambar ni semua nak pegang diriku. hahahha


x start explore lagi. die dah paw wey die. haishhh. dlm mengantok tu


nakk niiii!! nak patung shrek!


nie adelah pit stop pertama. kat sesame street. x masuk pun kat dalam tu. huhuhu. x taw ape attractionnya. 



tengok mukish tu. haihhh. x menyempat. 


next pit stop, sci-fi by steven spielberg. masuk dalam tu die akan tunjuk la camner ribut, hujan, terbakar, konon2 new york dilanda ribut taufan tu. huhu, boleh la. 


next, tarnsformer 3D ride, memanggg terbaikkkkkkkkkkkkk!!!! wajib naik 2 kali. hahahhaha


hai bumblebee!


ramai sgt beratur nak amek gambar so, macam ni je la.hahaha,.ok kan? tapi seriuoslu kat uss ni,nak amek gambo ngan semua kartun2 tu, mmg masa terhad, ade yang beratur dlm lama tuptup dorang cakap lagi 5 shots. kesiannn kat dorang2 yang beratur tu. 


next tempat2 firaun n indiana jone. attraction nya adelah HIGH SPEED ROLLERCOASTER. sape x tahan sila jangan naik. dah la nak beratur main game tu alahaiiii, panjang tu bukan main, berpusing-pusing, last2 naik 5 minit x sampai. hahahha. seriouss, kalau korang nak jimat mase better naik single rider k. terus x yah duk beratur panjang2. 


next , jurassic park world. attraction dalam nie contohnya, burung2 terbang untuk budak2. hehehhe. dan yg lain x berjalan2 sebab masing2 macam dah letih.   


sebab suka sangat keriau.. haa. ni makan die. 


tengok tu keriau lagi. ish3. 



next pit stop, far far away kingdom. oh my shrek!! kat sini pun attaraction nya safa x pasti, sebab waiting time 65 minute!! pehhh. mmg abah cakap jom laaa. x payah. T__T


\

sesi merosakkan gambar org., yehaaaa



safa ngan kak alin n kak ela. n belakang tu the frog prince. hehhehe

sedey x dapat amek gambo ngan shrek. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


our last pit stop, MADAGASCAR!! attaraction kat sini, kita naik boat, bawak mcm dlm madagascar, tu, nampak la dorang dalam kotak terapung kat laut, pastu dlm hutan, pastu dorang duk gelek2 i like to move it, part last skali mmg x bleh blah, si marty konon minum air dlm gelas, skali die main sembur je.,naseb la sape2 yg duk dlam boat tu belah kanan . hahah. basaaah abess.. abes naik boat tu terus masuk dlam kedai2 souvenir madagascar. sambil2 teman adik n kakak2 beli cenderahati tu, sambil berjalan2 kat luar, sekali terserempak ngan maskot2 madagascar ni duk menariiii.. aaaaaaaaaaa


video

comelll kan?
pas dorang dah menari. kami pun beratur nak amek gambo ngan seekor2 bende tu.. huhuhu.. ye la nak amek gambo dorang limited kot mase. 


the penguins. comel



king julien yg sangat gedik, hahahhaha



gloria the hippo. cantikk~


at last alex the lion... hero ni. 


haaa.. dah abes pusing satu universal studio singapore ni.

tapi tetap x puas.. nak pegi lagi

alhamdulillah dengan masa yang terluang sekarang , safa mampu nak p berjalan ngan family. 

kalau dulu keje, nak minta cuti macam nak pergi berperang. 

ape lagi, berminat nak join side income macam safa, bebas tanpa sebarang sekatan?

pm me now  safa  +6012-3013959


xoxo
safa










No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...